Διατροφή

Ποιά πρέπει να είναι η διατροφή του μωρού;

διατροφη μωρου

Η διατροφή είναι το σημαντικότερο κεφάλαιο στον τομέα της ανατροφής του παιδιού σας. Εκτός από τα γεμάτα μπιμπερό ή τα ρολόγια που χρονομετρούν το θηλασμό και τα γραμμάρια που καθημερινά κερδίζει το μωρό σας, αυτά τα πρώτα γεύματα πρέπει να είναι πηγή πρωτόγνωρης τρυφερότητας, αγάπης και χαράς, τόσο για εσάς όσο και για το μωρό σας. Απολαύστε λοιπόν αυτό το γοητευτικό παιχνίδι της διατροφής και της ανάπτυξης του μωρού σας.

Χαρίστε του όχι μόνο την πολύτιμη τροφή που θα το βοηθήσει να γίνει γερό αλλά προσφέρετε του ταυτόχρονα και το αίσθημα της ασφάλειας και της απόλυτης ευτυχίας στην αγκαλιά σας. Γίνετε σύμμαχοι με το λιλιπούτειο πρωταγωνιστή της ζωής σας. Αυτό πεινά και έχει ανάγκη από την βοήθεια σας. Εσείς θέλετε να το ταΐσετε για να μεγαλώσει.

Προσπαθήστε λοιπόν να αποφύγετε τις δικαιολογημένες αγωνίες και τις αναπόφευκτες ανησυχίες όπως,”Κάθε πόσες ώρες πρέπει να ταΐζω το μωρό μου?”,”Πόσο πρέπει να τρώει?”,”Πως θα ξέρω ότι έφαγε αρκετά?”. Μην ανησυχείτε, ξέρει αυτό και έχει το δικό του αδιάψευστο τρόπο για να σας το δείξει. Τους πρώτους 6 μήνες το φαγητό του θα αποτελείται αποκλειστικά από γάλα. Παιδίατροι, ερευνητές, ακόμα και οι παρασκευαστές του έτοιμου γάλακτος παραδέχονται ότι το μητρικό γάλα είναι αναντικατάστατο. Όσο και αν προοδεύσει η επιστήμη, το γάλα της μητέρας θα είναι πάντοτε καλύτερο από οποιοδήποτε άλλο κυκλοφορεί στο εμπόριο.

Είναι ειδικά προσαρμοσμένο στις ανάγκες του ευαίσθητου οργανισμού του μωρού σας, περιέχει ακριβώς τις ουσίες που χρειάζεται και μάλιστα στη σωστή αναλογία Έχετε, λοιπόν μερικούς πολύ σοβαρούς λόγους για να θηλάσετε το μωρό σας.