Υγιεινή

Ποια είναι τα λάθη που πρέπει να αποφεύγετε όταν κάνετε μπάνιο στο μωρό σας;

Baby in a bathtub

Η υποδοχή ενός μωρού στην οικογένεια είναι μια από τις πιο συναρπαστικές στιγμές στη ζωή ενός γονέα. Τα μωρά φέρνουν τόση ευτυχία και δεν είναι τίποτα λιγότερο από ευχάριστο να τα βλέπεις να μεγαλώνουν και να αποτελούν μέρος της ζωής σας.

Αν και είναι σίγουρα μια απόλαυση, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που θα φέρουν αγχωτικές στιγμές και το μπάνιο ενός νεογέννητου ή ενός βρέφους μπορεί να είναι μία από αυτές. Όπως ήδη γνωρίζουν οι περισσότεροι γονείς, τα μωρά είναι ευαίσθητα πλάσματα και πρέπει να δοθεί η μέγιστη προσοχή και φροντίδα για να διατηρηθούν υγιή και ευτυχισμένα.

Ακολουθούν μερικά απλά βήματα για να διασφαλίσετε ότι ο χρόνος του μπάνιου είναι ένας ευχάριστος και χωρίς άγχος χρόνος τόσο για το μωρό όσο και για τους γονείς.

  • Γεμίζοντας τη μπανιέρα με πολύ νερό – Αν δεν σχεδιάζετε να κάνετε μπάνιο με το μωρό σας, δεν υπάρχει ποτέ λόγος να γεμίσετε τη μπανιέρα με πολύ νερό. Τα μωρά δεν χρειάζονται μια πλήρη μπανιέρα με νερό. Ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε μπάνιο το μωρό σας είναι να το τοποθετήσετε σε μια ειδική μπανιέρα για μωρά αντί για την κανονική μπανιέρα.

Χρήσιμα προϊόντα

-15%ΝΕΟ
Μπανάκι Πτυσσόμενο Cangaroo Siren Pink 3800146267322
Κλείσιμο

Μπανάκι Πτυσσόμενο Cangaroo Siren Pink 3800146267322

49.50 41.90
Μπανάκι Πτυσσόμενο Αναδιπλούμενo Cangaroo Siren Pink Μαλακό για το ευαίσθητο μωράκι σας. Πρακτικό με μικρό όγκο για φύλαξη και μεταφορά.
-15%ΝΕΟ
Μπανάκι Πτυσσόμενο Cangaroo Siren Blue 3800146267339
Κλείσιμο

Μπανάκι Πτυσσόμενο Cangaroo Siren Blue 3800146267339

49.50 41.90
Μπανάκι Πτυσσόμενο Αναδιπλούμενo Cangaroo Siren Blue Μαλακό για το ευαίσθητο μωράκι σας. Πρακτικό με μικρό όγκο για φύλαξη και μεταφορά.
-10%ΝΕΟ
Μπανιέρα αλλαξιέρα Bebe Stars Coolness Elephant 15-184
Κλείσιμο

Μπανιέρα αλλαξιέρα Bebe Stars Coolness Elephant 15-184

166.00 149.40
Η μπανιέρα-αλλαξιέρα  Coolness της Bebe Stars είναι κατάλληλη για μωρά τα οποία ζυγίζουν από 0-15 κιλά. Μαλακή αλλαξιέρα με σύστημα αποτροπής πτώσης. Διαθέτει μετρητή ύψους για to μέτρημα του μωρού σας. Με εύκολο συμπαγές κλείσιμο.
-10%ΝΕΟ
Μπανιέρα-Αλλαξιέρα Bebe-Stars Deluxe Stars 16-186
Κλείσιμο

Μπανιέρα-Αλλαξιέρα Bebe-Stars Deluxe Stars 16-186

188.00 169.20
Η μπανιέρα-αλλαξιέρα  Deluxe της Bebe Stars έχει ροδάκια και μπορούμε να την μετακινήσουμε πολύ εύκολα. Είναι κατάλληλη για μωρά τα οποία ζυγίζουν από 0-15 κιλά. Μπάνιο με 2 ανατομικές θέσεις.
  • Μη Έλεγχος της Θερμοκρασίας του Νερού – Βεβαιωθείτε ότι το νερό είναι χλιαρό. Ποτέ μην τοποθετείτε το μωρό σας σε ζεστό ή κρύο νερό. Το ευαίσθητο δέρμα τους μπορεί εύκολα να καεί ή να ερεθίσει εάν το νερό είναι ζεστό. Και το κρύο νερό μπορεί να τα κάνει να αρρωστήσουν αφού το ανοσοποιητικό τους σύστημα δεν είναι πολύ δυνατό.
  • Αφήνοντας το μωρό χωρίς επιτήρηση – Ποτέ μην αφήνετε το μωρό χωρίς επίβλεψη κατά τη διάρκεια του μπάνιου του. Δεν είναι ποτέ ασφαλές να το κάνετε έστω και για ένα λεπτό για να απαντήσετε στο τηλέφωνο, την πόρτα, να κλείσετε τη σόμπα ή να αναζητήσετε επιπλέον αντικείμενα για το μωρό. Βεβαιωθείτε ότι το μωρό σας έχει την αμέριστη προσοχή σας κατά τη διάρκεια του μπάνιου.
  • Αφήνοντας το μωρό στο νερό πάρα πολύ – Αφήνοντας το μωρό στο νερό για πολύ καιρό μπορεί να προκαλέσει το δέρμα του να στεγνώσει και να οδηγήσει σε ερεθισμούς και τραυματισμούς του δέρματος. Εάν το μωρό είναι νεογέννητο αφήνοντάς το στο νερό μπορεί να προκαλέσει βλάβη στην περιοχή του ομφαλού όπου κόπηκε ο ομφάλιος λώρος. Μπορεί να κάνει το δέρμα να γίνει πολύ τεντώσιμο και να το αποτρέψει από το να είναι εύκαμπτο.
  • Λούσιμο του μωρού πάρα πολύ – Το να κάνεις πάρα πολλά μπάνια σε ένα μωρό δεν είναι μόνο περιττό αλλά μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο ευαίσθητο δέρμα του. Πρώτα απ ‘όλα, τα μωρά δεν είναι βρώμικα όπως οι ενήλικες και τα μεγαλύτερα παιδιά. Το δέρμα δεν προστατεύεται μόνο από την υπερβολική απώλεια νερού, αλλά και από τη βρωμιά. Επιπλέον, τα μωρά δεν ιδρώνουν, γεγονός που προκαλεί τη συσσώρευση νεκρού δέρματος. Επίσης δεν αναπτύσσουν μυρωδιές που πρέπει να ξεπλυθούν. Ένας άλλος λόγος που δεν είναι καλό να λούζεται πολύ τα μωρά είναι επειδή το δέρμα τους στεγνώνει εύκολα. Και ένα ξηρό δέρμα μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος που είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί με ένα μωρό.
    Επίσης, η χρήση σαπουνιών και άλλων χημικών, ακόμη και εκείνων που έχουν σχεδιαστεί για βρέφη, μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς στο δέρμα και αλλεργικές αντιδράσεις λόγω βαριάς χρήσης. Επομένως, απλά δεν χρειάζεται να κάνετε μπάνιο ένα βρέφος περισσότερο από 2-3 φορές την εβδομάδα. Και όταν τα λούζετε δεν πρέπει να διαρκεί περισσότερο από 10 λεπτά.