Θηλασμός

Συμβουλές από μητέρες για μητέρες που χρησιμοποιούν θήλαστρα

Συμβουλές από μητέρες για μητέρες που χρησιμοποιούν θήλαστρα

Η χρήση μίας αντλίας μαστού μπορεί να είναι μία από τις φυσικές παρατάσεις του θηλασμού, καθώς και να σας βοηθά να τροφοδοτείτε το παιδί σας στο δρόμο, για παράδειγμα. Αλλά πώς θα το κάνουμε πιο εύκολο; Έχουμε συλλέξει συμβουλές από μητέρες που μοιράζονται την εμπειρία τους:

Μαρία, 31 – Βρείτε τη στιγμή της ημέρας που είναι πιο βολική για σας: για μια φίλη μου, είναι το απόγευμα, όταν το μωρό της κοιμάται και αισθάνεται πιο χαλαρή. Για άλλες μητέρες η καλύτερη ώρα είναι το πρωί.

Γεωργία, 35 – Έχω ακούσει πολλές μητέρες να ισχυρίζονται ότι είναι πιο εύκολο το πρωί. Ποτέ δεν κατάφερα να το κάνω το πρωί επειδή η κόρη μου με ξυπνάει πεινασμένη και έπειτα βιαζόμουν να δουλέψω. Προσωπικά χρησιμοποιούσα πάντα την αντλία στήθους το βράδυ, λίγο πριν τον ύπνο.

Βάσω, 29- Αρχίστε να χρησημοποειτε το θήλαστρο από νωρίς, έτσι εάν κάτι πάει στραβά ή δεν μπορείτε να αντλήσετε αρκετά κατά τη διάρκεια της ημέρας, να έχετε μια αποθήκη.

Αθηνά, 25 – Μετά από ένα ζεστό ντους, πάντα ήταν πιο εύκολο για μένα να αντλήσω. Το ζεστό νερό με βοηθά να με κάνει πιο χαλαρή.

Άννα, 40 – Κάτι που με βοήθησε όταν έπρεπε να αντλήσω το μητρικό γάλα – το έκανα ενώ παρακολουθούσα τις φωτογραφίες της κόρης μου, με έκανε να νιώθω ότι έκανα κάτι πραγματικά χρήσιμο για εκείνη.

Φωτεινή, 33 – Το ποιοτικό ηλεκτρικό θήλαστρο  κάνει θαύματα, δεν χρειάζεται να είναι βιομηχανικού μεγέθους, αλλά είναι πάντα καλό να επιλέξετε το καλύτερο ποιοτικά για την τιμή που μπορείτε να διαθέσετε.

Βίκυ, 28  – Όταν βρίσκομαι στο δρόμο, έχω πάντα το σετ άντλησης γάλακτος που περιλαμβάνει την αντλία, τις πετσέτες, τον πάγο για την αποθήκευση γάλακτος, τα επιπλέον μπουκάλια και ένα μικρό μπουκάλι υγρό σαπούνι για να καθαρίσετε όλα αυτά.

Κωνσταντίνα, 36 – Καταλαβαίνω ότι το πιο σημαντικό πράγμα αν πρόκειται να αντλήσετε γάλα στην εργασία είναι να κάνετε την άντληση προτεραιότητα. Εάν λέτε« θα αντλήσω όταν έχω ελεύθερο χρόνο », θα χαθείς .. Αυτή είναι μια δουλειά, υπάρχει δεν υπάρχει ελεύθερος χρόνος – πρέπει να κάνετε εσείς τον ελεύθερο χρόνο! ”

Μαρία, 26 – Εκτός από μητέρα, εργάζομαι με πλήρη απασχόληση. Χρησιμοποιώ το ηλεκτρικό θήλαστρο αρκετές φορές την ημέρα και μία φορά τα Σαββατοκύριακα, έτσι ώστε να μπορώ να συναντήσω τη νέα εβδομάδα με αρκετό γάλα. Δευτέρα, δίνω στο παιδί μου το κατεψυγμένο μητρικό γάλα που έχω συλλέξει την περασμένη εβδομάδα .. Κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης εβδομάδας, του δίνω όλα όσα έχω αντλήσει τις προηγούμενες μέρες … Την Παρασκευή παγώνω ό, τι συγκέντρωσα την ίδια μέρα.

Μαριάννα, 28 – Αποθηκεύστε το γάλα που διανέμεται σε μικρές ποσότητες, έμαθα αυτό το μάθημα με τον σκληρό τρόπο. Συνήθως πάγωνα περίπου 250 γραμμάρια μητρικού γάλακτος για την κόρη μου. Η κοπέλα που πρόσεχε το παιδί ξεπάγωνε το μπουκάλι τον 250 γραμμάριων άλλα το μωρό μου έπινε μόνο 80-90 γραμμάρια και πετούσαμε το υπόλοιπο. Όσες έχετε δοκιμάσει ξέρετε πόσο δύσκολη είναι η άντληση των 250 γραμ. Ήθελα να κλάψω.

Ελένη, 31 –  Ο γιατρός μου με συμβούλεψε να αποθηκεύω το μητρικό γάλα μου σε ποσότητες των 60 γραμμαρίων το καθένα. Μπορώ πάντα να ζεσταίνω περισσότερο εάν το χρειάζομαι.