Διατροφή

Η διατροφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η διατροφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, βρίσκεστε σε μια περίοδο όπου είναι δύσκολο να εξηγήσετε τον ενθουσιασμό και τη χαρά σας. Στην κοιλιά σας, υπάρχει ένα μικρό μωρό που θα αυξηθεί με κάθε μέρα που περνάει. Πρέπει να κάνετε επιλογές και να δημιουργήσετε κάποιες συνήθειες που θα αλλάξουν την καθημερινή σας ρουτίνα. Ένα από αυτά είναι η διατροφή σας. Πρέπει να είναι ισορροπημένη και υγιής.

Από δω και στο εξής, θα σκεφτείτε όχι μόνο τον εαυτό σας, αλλά και το μικρό μωρό που μεταφέρετε. Προσπαθήστε να έχετε την καλύτερη δυνατή διατροφή. Αυτό θα είναι χρήσιμο και για εσάς και το παιδί σας. Ίσως να είστε μπερδεμένοι για το τι είναι σωστό και λάθος. Μπορεί να έχετε χαθεί σε όλες τις πληροφορίες που σας πλημμυρίζουν από κάθε γωνία. Έτσι θα προσπαθήσουμε να σας δώσουμε τις πιο σημαντικές και βασικές συμβουλές για το τι είναι καλό για το σώμα σας αυτή τη στιγμή της ζωής σας.

Κατά τη διάρκεια των πρώτων τριών μηνών της εγκυμοσύνης, πρέπει να τρώτε συχνά, αλλά σε μικρές ποσότητες. Για να ξεπεραστεί η ναυτία, θα πρέπει να αποφεύγετε πικάντικα, έντονα οσφρητικά και λιπαρά τρόφιμα. Αυτό το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με την κατανάλωση κροτίδων, μπισκότων, αλατισμένων τροφών και ρεβίθια.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι εξαιρετικά σημαντικό να δώσετε προσοχή στην καθημερινή πρόσληψη θερμίδων. Πριν από την εγκυμοσύνη, το συνιστώμενο ποσό για τις γυναίκες είναι 1600cal ανά ημέρα. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αυξάνεται σε 2200cal ανά ημέρα. Πρόσθετα ελαφρά τρόφιμα όπως φρούτα και γιαούρτι μπορούν να αυξήσουν την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων σας.

Προσθέστε στο μενού σας τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνες όπως τα αυγά και το κόκκινο κρέας. Προσπαθήστε να φάτε τουλάχιστον τρία αυγά την εβδομάδα. Βεβαιωθείτε ότι το κρέας είναι καλό ψημένο. Αποφύγετε το κρέας και τα προϊόντα κρέατος που περιέχουν πρόσθετα για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής. Συνιστάται να έχετε ένα ελαφρύ αλλά θρεπτικό και υγιεινό βραδινό γεύμα. Αυτό μπορεί να είναι μια σαλάτα ή ένα πιάτο που περιεχέι ελαιόλαδο.

Μην ξεχάσετε να πάρετε αρκετό Ωμέγα 3. Είναι πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη του μωρού σας. Μπορείτε να το πάρετε από αποξηραμένα φρούτα, αμύγδαλα, καρύδια κλπ. Άλλη πηγή είναι τα ψάρια. Είναι καλό να είναι στο μενού σου μία φορά την εβδομάδα. Αποφύγετε τα θαλασσινά που περιέχουν υδράργυρο όπως τα μύδια ή τα ωμά ψάρια.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, θα πρέπει σίγουρα να αποφύγετε τη χρήση αλκοόλ και τσιγάρων. Αν θέλετε το μωρό σας να έχει τις καλύτερες πιθανότητες να γεννηθεί υγιές, αποφύγετε αυτές τις δύο ουσίες.

Εάν πίνετε συχνά τσάι και καφέ κατά τη διάρκεια της ημέρας, είναι πλέον καιρός να αναθεωρήσετε αυτή τη συνήθεια. Η υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης στον καφέ και το τσάι μπορεί να βλάψει το μωρό σας. Δεν συνιστώνται περισσότερα από δύο φλιτζάνια τσαγιού ή καφέ την ημέρα. Εάν είναι δυνατόν, αποφύγετε τους. Αντ ‘αυτού, απολαύστε ένα ποτήρι φυσικό τσάι βοτάνων.

Το νερό καθίσταται ακόμα πιο σημαντικό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η τακτική και σωστή κατανάλωση νερού παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας και στην ενίσχυση της λειτουργίας των νεφρών. Επιπλέον, το πόσιμο νερό ρυθμίζει την ισορροπία του αλατιού στο σώμα και το επαναφέρει σε κανονικό επίπεδο αν είναι υψηλό. Το νερό ρυθμίζει επίσης την κυκλοφορία, η οποία επιβραδύνεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Εάν ακολουθήσετε αυτές τις βασικές συμβουλές, πιστεύουμε ότι θα απολαύσετε μια υγιή και ευτυχισμένη εγκυμοσύνη.